Mansporträtt

15Sep09

IMG_0110_objectIMG_0104_objectIMG_0101_objectIMG_0052_objectIMG_0030_objectIMG_0020_objectIMG_0013_objectIMG_0006_object

På Auktionskompaniet ropas en mängd mansporträtt ut. Det är ganska många 20-30 stycken på verkställande direktörer, landshövdingar etc. De är ganska så pompösa och känns otroligt daterade. Att få sitt porträtt målat var ett sätt att visa att man var viktig. Numera är det mest bonusar i miljonklassen som gäller. Man undrar lite vem som tänker sälja dem. Är det någon institution eller företag som har rensat upp bland porträttsamlingarna? På flertalet porträtt finns ett bud på 200 kr. Är det en och samma person som lagt bud på alla? Ska porträtten användas som inredning på någon restaurang, butik eller trendigt kontor? Jag kan inte tänka mig att man köper porträtten för att de är snygga. Ett porträtt sticker ut och har bud på 6900 kr. Gissa vilket och varför!

Svar: Porträttet på undre raden, nästlängst till höger är målat av Isaac Grünewald 1942. Det är faktiskt en mer intressant bild av en människa än de andra!

Auktionen avslutas 18 sepember för alla hugade spekulanter.

Annons


No Responses Yet to “Mansporträtt”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s