Bukowskis Moderna

17Okt09

IT73303_objectHalloj i höstrusket! Bukowskis ska ha sin moderna auktion den 27-30 oktober. Katalogen ligger redan ute på nätet. Utropspriserna sägs vara rena reafynd jämfört med för ett år sedan. På samtidskonst har exempelvis priserna dämpats med 20-30 procent. Det är också färre utrop än för ett år sedan. Den samlade utropssumman var förra året 76 mkr. Nu är den cirka 46 mkr. Nå, rea eller inte, jag har då inte råd.

Karljohansvampen är en trädgårdspall från Gustavsberg. Den är i flintgods och glaserad i fina färger. Årtalet är 1899. Svampen har en sittriktig höjd på 47 cm. Utropet är på 12-15 tkr. Jag har för mig att jag läst någonstans att Gustav V hade sådana vid sin tennisbana vid Tullgarns slott. Men jag kan ha drömt det!

Annons


No Responses Yet to “Bukowskis Moderna”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s