Finfina saker!

28Okt09

Skånes Auktionsverk, fd Anders Antik, har stadsauktion den 31 oktober. Då ropas bland annat denna fina oscarianska kristallkrona ut. Jag tycker formen är tilltalande och den är högre än vad den ser ut på bilden, 86 cm. Utropet är 2500 kr. Brevid är en lite ovanligare plåtburk från tidigt 1900-tal med höjden 30 cm. Plåtburkar är alltid roliga och denna pryder verkligen sin plats. Utropet är 200 kr.454139

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan är två ljusstakar i senempire. De är i mässing och har höjden 29 cm. Inte alls dumma men så är utropet också 2500 kr. Brevid är en vas från Upsala-Ekeby formgiven av Ingrid Atterberg. Jag vet inte när den tillverkades eller vad modellen kallas, men snygg är den! Höjden är 24 cm och utropet 500 kr.

4824

b125

Sista bilden kom med bara för att jag för länge sedan fått en sådan här porslinskvinna av min mamma. Skålen har jag inte. Men enligt katalogen är den från Arabia från 1930-talet. Och det var ju kul att veta. Utropet för setet är 300 kr.

Annons


2 Responses to “Finfina saker!”

  1. Fina saker! Kristallkrona kommer jag aldrig kunna ha i detta lågt-i-tak-hus, men om jag bodde mer ståtligt skulle jag kunna ha kristallkronor i varendaste rum inkl. toa. =)
    Plåtburken var härlig, påminner om en urna, skulle vara fint att få sin sista vila i nåt liknande. (lite morbida tankar kanske?)

    • Lite morbida tankar kan man väl säga! men du har rätt! Det är en mycket lämplig sista vila för sådana som oss!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s