Dekorativa föremål!

07Feb10

Nu var det ett tag sedan. Det går inte riktigt att kombinera jobb o familj med bloggande. Men det börjar ändå bli dags att spana på grejer till landet och hem till vårt vardagsrum så då kan jag passa på att slängta in ett inlägg då och då. Nu har jag också uppdaterat kalendariet.

Imorgon, den 8 februari, har Norrköping Auktionsverk auktion. Här är några dekorativa föremål som ropas ut. Det är saker som mycket väl passar in i en i övrigt modern inredning!

1. Snygg dam i svart och vit marmor. Höjden är 30 cm och utropet 700 kr.

2. En skål och en bägare i fattigmanssilver. Det var dubbelväggigt glas som på insidan belades med en kvicksilverlegering eller möjligen silver. Det var billigt att framställa. Ofta målade man någon form av vit dekor också, vilket är fallet på dessa två föremål. De är från förra sekelskiftet och ropas ut för 400 kr.

3. En tjusig kaffekopp i empire från 1800-talet kan vara rolig att lyxa till kaffestunden med. En espresso kanske…. Det är något skadad och ropas ut för 400 kr.

4. Två 52 cm höga träljusstakar ropas ut för 700 kr. De har kan bli riktigt bra i inredningen!

5. Vilken fin kristallskål! Den är från Böhmen från förra sekelskiftet. Utropet är 800 kr. Något att fundera på för alla som älskar vitt!)

Annons


No Responses Yet to “Dekorativa föremål!”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s