Nya häftiga prylar

24Feb10

Eller inte nya precis men ändå… Jag önskar att jag hade tid att titta lite oftare i auktionshusens kataloger! Det är så kul och det är så mycket som jag skulle vilja ha till både lägenheten i stan och huset på landet, men tiden räcker helt enket inte till. Nu har jag iallafall kollat i Skånes Auktionsverks katalog. De har auktion den 28 februari. Här är några sköna prylar:

Till vänster är en affisch från en revy designad Björn Wiinblad (1918-2006). Han var dansk konstnär och affischtecknare. Han gjorde även rätt välkända mönster för Rosenthal. Affischen är 170 x 62 cm, dvs ganska stor. Det kan vara riktigt häftigt på rätt ställe. Den ropas ut för 500 kr.

Brevid är en riktigt grym fåtölj i nyrokoko. Den hade jag absolut kunnat lägga bud på om jag bodde närmare Skåne! Kolla bara tyget! Utropet är 600 kr.

Till sist en något märklig reklamtallrik från Carlsberg 1908. Den är ju ganska dekorativ eller hur? Utropet är 300 kr. Återigen påminns man om att det behöver inte alls vara dyrt att inreda ett unikt hem. Man måste bara ha tid och tålamod!

Annons


3 Responses to “Nya häftiga prylar”

  1. Den där Wiinblad-affischen skulle jag vilja ha!!

  2. Affischen är så fin.

  3. Affischen vill jag också ha! Skulle passa perfekt på en kort vägg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s