Två snygga bord

30Nov10

Här är två snygga bord som jag mycket väl skulle kunna tänka mig. Det första på landet och det andra hemma. De ropas ut på Uppsala Auktionskammare den 1 resp 3 december. Det är deras höstkvalité.

Det första bordet är ett fällbord från 1700-talets andra hälft. Signerat av Jacob Siölin, verksam som snickarmästare i Köping och Kungsör 1767-1785 samt med Köpings hallstämpel. Skivan som har en diameter på 44 cm är fanerad med alrot och pelarfoten är ådringsmålad. Total höjd 70 cm. Utrop 8-10 tkr. Jag köper gärna något liknande bara priset minst har en nolla färre.

Det andra bordet ropas också ut för 8-10 tkr men har en helt annan karaktär. Jag älskar virvelmönstret på detta bord. Det är genialiskt. Bordet är designat av Otto Schultz för Boet, Göteborg. Träslaget är björk och betsad björk på stålskodd fot. Höjden är 62 cm och diametern 85 cm.

Annons


No Responses Yet to “Två snygga bord”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s