Diverse bra-att-ha-saker

15Dec10

Om ni undrar varför jag plötsligt är så aktiv med bloggandet så beror det på att jag har fått en släng av diskbråck. Hemskt.

Hallands Auktionsverk har auktion imorgon 16 december. Här är ett axplock på saker som kan vara bra att ha. Auktionsverket sätter inte ut några utropspriser tyvärr och infon är även i övrigt ganska knapphändig.

1. Förvånansvärt snygg stol! Det är förstås de snygga dynorna som gör sitt till. Den heter Bågen och är designad av Sven Engström och Gunnar Myrstrand för Nässjö Stolfabrik. Den är i bonad bok och från 50-talet.

2. Ännu en snygg svensk möbel. En bokhylla i alm med intarsia i Tusen och en natt-mönster. Nu är den användbar som platt-TV-bänk, eller hur?!!! Höjdmåttet är ej angivet men den är 198 cm lång. Den är av Erik Mattsson och Sven Ekholm för Mjölby Intarsia. Sådana här låga hyllor brukar vara billiga.

3 och 4. Lanternor (styrbord o babord) i koppar och mässing. Från 1900-talets första hälft och tillverkade i Japan. De är 59 cm höga, dvs rejäla. Nu tänker jag på landstället där de skulle passa fint. Synd bara att de har delat upp det i två poster. Tänk om man får bara den ena!

5. Taklampa i förgylld brons med opaliscerande glaskupa. Den är oscariansk från 1800-talets slut och den är 65 cm hög. Den är väl fin?!!! Nu tänker jag på landet igen!

6. Nästa grej är lite udda. Ett nyckelskåp i metall från förra sekelskiftet. Det är så tufft att det passar varsomhelst. Det vore kanske något för ungarna att hänga sina nycklar i för de lyckas alltid förlägga dem någonstans. Höjden är 63 cm.

Annons


No Responses Yet to “Diverse bra-att-ha-saker”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s