Fina saker

14Jan11

Bukowskis market ropar ut två fina golvlampor med avslut den 20 januari.

Den första 50-tals golvlampan är av  Hans Bergström för Atelje Lyktan. Den är hur häftig som helst. Jag gillar att det är två olika lampor i samma. En läslampa och en mera allmänbelysning. Höjden är 152 cm Den är svartlackerad och i mässing. Utrop 2500 kr.

Den andra är en mer anonym lampa från 50-talet som är svartlackerad med mässingsdetaljer. Höjd 140 cm, Snygg den med. Utrop 800 kr.

Är inte fåtöljen som ett utropstecken?! Den formligen lyser 70-tal. På ett positivt sätt. Den heter Galaxy och gjordes av Alf Svensson och Yngvar Sandström för Dux. Materialet är svart plast med klädsel av vitt konstläder. Så den kan bli lite klibbig att sitta i för länge. Men utseende före funktion som jag brukar säga! Utrop 1500 kr och auktionen avslutas 21 januari.

Sideboardet är också snyggt. Bra storlek. Den går in i de flesta hem. Utom mitt belamrade hem förstås. Längden och höjden är 60 cm. Bredden 30 cm. Den är från Treman och är från 50-60-talet. Det är förstås i teak med svärtade detaljer. Utrop 1000 kr och auktionen avslutas 19 januari. Och jag pratar fortfarande om Bukowskis Market.

Jag tänkte jag skulle ta reda lite på vad Treman är/var för ett företag men jag får inga träffar på nätet. Vet ni?

Annons


No Responses Yet to “Fina saker”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s