Förnya ditt hem!

16Jan11

Auktionshuset Gomer & Andersson i Linköping har auktion den 18 januari. Det är typ 1800 utrop. Det tar en stund att titta igenom. Men jag har ju tid. Med diskbråcket är det mest sängläge som gäller. Mycket av det som ropas ut är, hur ska jag uttrycka det fint, av loppiskaraktär. Ni vet, en mindre bra loppis som numera har fått beteckningen lumpis. Men det finns godbitar också!

Jag går verkligen igång på dessa fladdermusstolar från 50-talet och det trekantiga teakbordet. Fladdermusstolarna har galonklädsel och de verkar ju vara i gott skick. Hur snygga som helst! Bordet är danskt 60-tal. Det är brännstämplat med Danish Furnituremakers Control. Längden är 77 cm.

Det här soffbordet är min absoluta favvo. Det verkar vara i toppenskick och det är gjort i mitt favorit-träslag, zebrano. Det är några sobra geomedriska inläggningar också. Kan det vara typ 50-tal? Måtten är 52×110 cm.

Här kommer ett par snurrfåtöljer också. De hade kanske varit snyggare med svart klädsel men grått kan också bli fint i rätt sammanhang. I katalogen står möjligen Dux, 1960-tal. De ser ju också ut att vara i gott skick.

Annons


4 Responses to “Förnya ditt hem!”

  1. Snyggt trekantigt soffbord!

  2. Hej, Första gången jag hittade hit och känner dierkt att jag missat något. Måste säga att det är en trevlig blogg med många snygga prylar och jag kommer kika in oftare.
    Soffbordet är galet snyggt och kulle passa bra hemma hos fam Ljunggren.

  3. Vilka bra val du gjort, skulle själv gärna ha alla de sakerna – fast helst fladdermusfåtöljerna!

  4. Ja det är så mycket man skulle vilja ha! Tack för snälla kommentarer!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s