Äkta shabby chic

18Jan11

Schabby chic stilen tycker jag är kul så länge man till större delen håller sig till äkta vara, dvs naturligt slitna möbler och saker. Altarjusstakarna i tidigare inlägg platsar också i en shabby chic inredning.

Här är en snyggt sliten byrå, förmodligen till rimligt pris. Utropet är på blygsamma 400 kr. Det är mycket billigare och charmigare än en ny ”avskavd” byrå. Bredden på byrån är 84 cm. Utifrån det får man föreställa sig hur stor byrån är. Det är Sikö Auktioner som ropar ut möblen på sin nätauktion med avslut den 19 januari.

Jag vill också passa på att visa en sk stallampa. Det är så sällan man ser gamla sådana. De är väl slängda allihop. Vi letade till landet men gav upp och köpte nytillverkade istället.

Lampan ropas ut på Bukowskis Market med avslut 23 januari och utrop är 1500 kr. Längden är 71 cm så den passar bäst på ett relativt stort hus.

Som jag skrev brukar man kalla denna typ av utomhusbelysning för stallampa men på tiden det begav sig så hade man dem även på boningshus. Sedan när de blev omoderna så bytte man belysning på boningshuset men inte på stallet. Och där har de blivit kvar till stor del. Det är därför vi nuförtiden har fått för oss att de endast satt på stall och lagårdar typ.

Annons


One Response to “Äkta shabby chic”

  1. Oj. jag har hittat en stallampa men utan skärmen.
    Jag har haft ett blogginlägg med samma rubrik och av samma skäl.
    Tvillingsjäl? 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s