Porslin och keramik

19Jan11

 Jag Känner mig helt oproffsig på porslin och keramik när  det finns så många otroligt kunniga människor där ute. Jag tänkte bara visa några grejer jag gillar.

På första bilden finns förstås vasen och skålen Våga av Wilhelm Kåge för Gustavsberg. De är som alltid i stengods med carraraglasyr, dvs en vit matt glasyr. Delarna är stämpelmärkta. Skålens höjd är 10 cm och vasens 29 cm. Min mamma har några delar ur serien och jag tycker de är så snygga. Utropet är 1500 kr och auktionen avslutas 26 januari.

På nästa bild en bordslampa i rödbrun glasyr signerad med studiohanden av Stig Lindberg. Den är kanske inte så märkvärdig men jag gillar formen och det prickiga reliefmönstret! Höjden inkl lampsockel är 31 cm. Utropet är 1500 kr och auktionen avslutas 25 januari.

Vi fortsätter med Pungo, Endive och Vitrin. Alla tre av Stig Lindberg för Gustavsberg. Alla  3 ser lite missfärgade ut. Men jag är iallafall särskilt svag för vasen Pungo. En klassiker är att blanda svarta och vita, helst i olika storlekar,  på fönsterbrädan! Utropet är 1500 kr och auktionen avslutas 25 januari.

Allt ovan ropas ut på Bukowskis Market.

Vill man göra riktiga fynd så kanske man ska testa att ropa in ett parti på Sikö Auktioner.

Partiet ropas ut för 400 kr och innehåller bl a vaser från Upsala-Ekeby och Californiaskålar från Rörstrand. De blåa glasvaserna är också helt ok. Men så till kommer provision o frakt så är det inget fynd! Sånt är livet. 😉

Annons


2 Responses to “Porslin och keramik”

  1. Det är inte helt lätt att fynda på auktion tyvärr, men ibland så!
    Partiet längst ner var spännande, den lilla rödgrå skålen på fot tillhör en serie som heter Bahia (Rörstrand) men är väl tyvärr en av de tråkigaste delarna i serien.

  2. Åhhhh Pungo, fullkomligt älskar den serien.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s