Påsk!

28Jan11

Nu är jag på påsken. Jag fick lite inspiration när jag tittade i Crafoords katalog för den 29 januari. Visst längtar man efter våren?!!!

Först en näsduksskål i glas från Murano med höjden 17 cm. Är inte färgen fin? Murano är inte ett glasbruk i Italien som man kan tro utan en ö utanför Venedig där det ligger många glasbruk. Men man brukar ändå tala om Muranoglas. På Murano har man tillverkat glas sedan medeltiden och det är fortfarande en viktig näring där. Ön är inte jättestor utan har bara 5000 invånare.

Brevid är en kombination av vas och bålskål. Ganska stor, nästan en halvmeter. Dekorativ tycker jag. Den är i opalin, vilket är ett sorts glas som gjordes i Frankrike, främst under 1800-talet.  Glaset är opakt eller svagt transparent. Det kan vara vitt eller starkt färgat i grönt, blått, rosa, svart, lila eller gult. Den här pjäsen på bilden är från Frankrike eller möjligen Ryssland.

Till sist en helt annan sak. Kolla vilken duk. Passar bra till påsk. Vilket jobb! Tyvärr kommer den bli hur billig som helst.

Annons


No Responses Yet to “Påsk!”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s