Småfynd!

21Feb11

Jag lyckas inget vidare med min fyndjakt! Det värsta är att jag redan har så mycket prylar men jag kan förstås inte låta bli att köpa när jag hittar nåt kul. Det är Myrorna i Hjorthagen som fått påhälsning igen.

Det är världens minsta kruka, 6 cm hög och 6 cm i diameter. Den är sannolikt avsedd för att ha bjudciggaretter i. Den är av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Man kan ana att den är inspirerad av serien Corso (till vänster) som kom 1954.  Eller är det en helt egen serie? Krukan är ju gjord för något företag. Oklart vilket.

Vidare bland fynden så hittade jag ett West Germany-fat märkt Bay.

Snart kan jag börja med bloggen Tusen fat. Bloggen  Tusen vaser finns ju redan och handlar om tyska vaser. Fatet är mycket snyggare i verkligheten än vad det ser ut på bild och är 18 cm långt. Jag har blivit helt såld på West Germany-keramik.  Bay Keramik fanns mellan 1933 och 1971. Det var inte så vanligt att Bay märkte föremålen.

Jag kunde inte heller låta bli detta kanska kraftiga fat som är 17 cn långt och där det bara står 811 under. Fina färger! Jag vet inte alls var det kommer ifrån men det verkar inte vara någon amatörprodukt.

Till sist en present till mina 7-åringar som håller på och lär sig klockan. En stor reklamklocka till deras rum i plåt med blå metallicfärg och tydliga siffror.

LOPPIS = LITE PENGAR = STOR TERAPI

Annons


7 Responses to “Småfynd!”

  1. Jag tror att det är en dekorvariant av Corso som gjordes för företag. i detta fall tror jag det är Stora (Kopparberg). Bokstäverna/symbolerna är metaller. Jag har minst en likadan cigarettbägare och även någon från Corso-serien.

  2. Tänk vad många cigarettbägare det fanns förr…

    • Vissa saker är man glad att det inte behövs längre…….

      • Och tur att man kan hitta bättre användningsområden till dom också! En cigarettbägare blir perfekt som vas till de första små vårblommorna och askfat kan bli väldigt fina som ljusfat. 🙂

  3. 6 Sara

    Gissar att Schäffenacker ligger bakom den färgglada skålen 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s