Keramik och glas

20Feb11

1. Denna ganska roliga bild av en kvinna är beskriven som en skulptur signerad av Monica Johansson för G-studion i Gustavsberg. Den är således förhållandevis ny. Höjden är 25 cm.

2. Brevid en charmerande vas som förstås är av Mari Simmulson för Upsala-Ekeby. Den är signerad och har modellnr 4439. Höjden är 17 cm.

3. Här kommer en fin bordslampa i glas från Kosta i design av Owe Sandberg. Fågeldekoren är slipad.

4. Nedan är en lite större taklampa i metall och glas från 60-7o-talet. Det framgår inte hur stor den är. Men den här typen av lampor säljs relativt billigt nu och är något att satsa på inför framtiden. De blir inne förr eller senare, sanna mina ord. Fynda en redan imorgon på närmsta loppis! Kanske inte lika stor men ändå.

5. Till sist Timo Sarpanevas klassiska ljusstakar Festivo för Iittala. Han designade dem 1966 och de tillverkas fortfarande i 8 storlekar tror jag.  Här ropas fem ljusstakar ut i allafall delvis olika höjder.

Hallands Auktionsverk 24 februari.

Annons


2 Responses to “Keramik och glas”

  1. Vasen av MS är bara så fin. Blir full iskratt taklampan har jag något liknande på landet mindre fast glasen är kristall, otroligt ful men den lyser upp bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s