Höganäsfynd

27Feb11

Igår var vi på loppistur jag och en av mina tvillingtjejer! Vi hittade en hel del bl a den här skålen i trekantsform för 25 kr. Det är ju en ganska ny Höganässkål. Vi har ju delar i Höganässerien som både jag och min man köpte på 90-talet innan vi kände varandra. Servisdelarna visade sig passa ganska bra ihop, mörkblått, mörkgrönt och gult. Det är vår frukostservis. Häromdagen kompletterade jag med en gul tekopp på loppis för 15 kr så vi har sex st.

Nästa steg är att leta efter en jättestor tekopp i blått som på bilden då vi vill ha varsin och en har gått sönder.

Annars har ju Höganäs satsat på en helt ny teservis (och andra föremål) nu. De är formgivna av det välkända designkollektivet Front. Det har blivit lyckat tycker jag. Här kan du vinna en teservis förresten!

Men det absolut roligaste loppisfyndet gjorde min dotter. En extrem 80-tals vas från Höganäs. Hon älskade den verkligen. Den kommer vara helt rätt om 20 år när hon är vuxen! Den är ju själva essensen av 80-talets inredningsstil. 15 kr fick hon ta ur sin spargris för att kunna köpa den.

Jag vet inget om hennes vas men det kanske är för att jag missade att köpa boken om Höganäs. Jag höll i den men jag hade köpt så många andra böcker,

Annons


4 Responses to “Höganäsfynd”

 1. Jag ahr alltid tyckt att den där teservisne ser litet trist ut. Men när man blandar färger, och med tekannan, så var den ju plötsligt väldigt snygg! Kul med den rosa vasen, formen är så 80-tal, den fanns ju i en massa modeller, mycket svart och vitt om jag minns rätt.

 2. Vi köpte också Collection-servisen strax efter att vi träffades, ha fortfarande många delar av den, mest tallrikar och sånt, men även de största temuggarna. Vi har bara två av de Vossblå, sedan är det andra färger. För så där en 6-7 år sen köpte jag även kaffemuggar, de mindre, men de använde vi aldrig…så jag sålde dem på loppis för samma pris som vi köpte dem på Iittala outlet när de sålde ut collection.

 3. 4 monica lindström

  Hej FILIPPA!

  Vilken fin vas du hittade på loppisen igår.
  Jag förstår att du inte kunde låta bli att köpa den

  Kramar till Er alla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s