Mässing

27Feb11

Mässing börjar komma mer och mer i inredningssammanhang. Men det är ju fortfarande möjligt att göra fynd på auktioner och loppisar. De tre första föremålen är från Norrköpings Auktionsverks Webbauktion.


Den klassiska taklampan Bumling i mässing från Atelje Lyktan i Åhus. Utrop 400 kr och avslut 2 mars. Mina föräldrar har flera sådana i olika storlekar på landet. I orange.
Brevid en taklampa från en annan tidsålder i mässing och glas från  1900-talets mitt. Kupans höjd är 18 cm. Utrop 200 kr med avslut 28 februari.

En fin kandelaber från Ystad-Metall i svartlackerad mässing från1950/60-talet. Höjden är 41 cm. Utrop 600 kr med avslut 2 mars.

Nedan är likadana kandelabrar fast mindre (27 cm höga). De ropas ut av Bukowskis Market för 1500 kr med avslut 5 mars.

Till sist kommer ett av gårdagens loppisfynd. En mässingsljusstake som är ca 10 cm hög. Snygg o trendig. Fast fler vore inte dumt 🙂

******** Som jag befarade så är glasbordet som vi köpte för några dagar sedan lite svårt att hålla rent. Barnfingrar är en sak men det drar åt sig damm också. Men jag hittade en microfiberduk igår på Sabis speciellt avpassat för glasbord. Perfekt 🙂

Annons


4 Responses to “Mässing”

  1. Attans! Jag som hade i tankarna att författa ett inlägg om mässing! Får väl vänta ett tag.. 🙂
    Trevlig blogg, och tack för att du länkat till mig! Jag är ju ny i retrobloggvärlden..

  2. Spännande att se hur priset dragit iväg på mässing, var inte så länge sen som nästan ingen ville betala för mässingprylar.
    Har en likadan kandelaber från Ytsad Metall som de två som ropas ut för 1 500kr för ett par men jag betalade inte mycket för min… Snygga är de hur som!

  3. Vi har också två stycken såna, mycket snygga! Det är för övrigt Gunnar Ander som är formgivare hos Ystad metall. Kolla gärna inlägget jag gjorde om Gunnar Ander tidigare, där finns också ljusstaken med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s