Stig Lindberg och Ulla Procopé

02Mar11

Stig Lindbergs servis Tahiti som kom 1971 har blivit jättepopulär. Här är 3 tekoppar med fat, 16 assietter samt 5 kaffekoppar utan fat. Ändå är budet uppe i 2200 kr just nu. Avslutas 6 mars.

För den som har råd så kan man ropa in en blyertsteckning av Stig Lindberg. Den är ca 21×21 cm. Det är en orginalskiss till ett Graziafat. Budet är uppe i 1300 kr just nu och auktionen avslutas 12 mars.

På bilden brevid så är det inte just Stig Lindbergfatet som är intressant utan objektet brevid. Det har väl varit någon form av skylt för butiksförsäljning av just serien Karneval. Den vore rolig att ha! Budet just nu är 550 kr och auktionen avslutas 12 mars.

Det är inta bara Stig Lindbergs grejer som blir dyra. Här är 2 koppar med fat ur serien Valencia av Ulla Procopé (1921-68) för Arabia. Hon jobbade på Arabia mellan 1948 och 1967 så denna servis måste ha varit bland hennes sista. Högsta budet just nu är 850 kr (för 2 koppar!) och auktionen avslutas 5 mars.

Allt säljs på Bukowskis Market.

Annons


3 Responses to “Stig Lindberg och Ulla Procopé”

  1. 1 form55

    Blyertsteckningen hade varit roligt att ha! Man ser att den är gjord på 50-talet när han var som bäst.

  2. 2 Lena i Nacka

    Himla synd att jag rensade ut mina tekoppar Valencia, när jag flyttade för 17 år sedan. Men den som köpte dem på Myrorna blev nog glad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s