Crafoords kvalitetsauktion

05Maj11

Crafoords Auktioner har kvalitetsauktion den 7 maj. De har bl a väldigt mycket smycken formgivna av Wiwen Nilsson (1897 -1974). Han var en av 1900-talets mest uppmärksammade silversmeder, såväl i Sverige som internationellt. Under 1940-talet hade han t.o.m. butik i New York. Just den är broschen i sterling silver från 1955 ropas ut för 5000 kr.

Här är lite snygga möbler. Ett par vilstolar med pall, Etcetera, i grön plysch. De är formgivna av Jan Ekselius 1969 och tillverkad av JO Carlsson Vetlanda. Utropet är 6000 kr. Till det ett bord från Trensums Möbelfabrik. Det är soffbordet Capri i teak. Formgivet av Johannes Andersen på 60-talet. Jättesnyggt men smakar det så kostar det. Utropet är 10 tkr.

Jättehäftig gasell av Vicke Lindstrand i lergods för Upsala-Ekeby. Den är glaserad i gult, vitt och brunt men hornen är oglaserade. Den var i produktion 1948-1960. Höjden är 49 cm. Utropet är 5000 kr.

Brevid en fräsch kaffeservis som är mer än 100 år gammal! Den designades av Alf Wallander 1908. Servisen heter Trollslända och består av 16 delar. Utropet är 12 tkr men vad gör man inte för att kunna avnjuta en kopp kaffe i bersån på denna servis!

Annons


6 Responses to “Crafoords kvalitetsauktion”

 1. 1 form55

  Nja, bordet är väl inget äkta Capri. Det brukar kallas så men det är det med metallben som verkligen heter Capri. Trensum är det nog och eventuellt Johannes Andersen, men det är inte säkert.

 2. Vilstolarna ser helt underbara ut.

 3. 3 erik

  oj så snygg gassel
  när gjordes dom och hurmånga gjordes och hur många finns kvar i dag hela ?
  super snygg

 4. 4 ola

  man tror att det finns ca25-30 st av gasellerna hela kvar i dag-många finns i uppsala då det finns mest sammlare av ue där nartulightvis

  kanske den mesta sällsynta av ue saker som vicke gjorde där
  men slut priset blev väl 11 000 kr ,vilket är under priset vad dom brukar kosta då ca 15000

 5. Min farbror har en sådan gasell hemma, tyvärr med limmade horn och öron.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s