Färgglada fynd

14Maj11

Var idag en tur till loppisen i Pepparkaksfabriken i Norrskedika nära Öregrund. Det är egentligen ingen loppis utan ett mellanting mellan loppis och antikaffär. Alltid hittar man nåt där. Priserna är inte de lägsta men lägre än i Stockholm.

Ägaren är väldigt trevlig (och kunnig). Han berättade att han samlar på teakprylar från Karl Holmberg i Götene och ska skriva en bok om detta i vinter. Det ser vi fram emot. Han har nästan allt som tillverkats men fortfarande hittar han grejer han inte har. Framförallt vill han ha tag på saker som hör till i glas och keramik, typ ostkupor och sånt.

Vad hittade jag då? Lite färgstarkt glas. En vas märkt Made in Sweden. Någon kanske vet var den är tillverkad. Jag glömde att fråga i butiken. Den är 26 cm hög och insidan är vit. Färgen gör mig verkligen lycklig!

En skål, 11 cm hög, i en härligt grön färg. Också med vit insida. Kanske någon kan hjälpa till med upplysningar också kring denna?

Jag dras verkligen som ett barn till starka färger!

Jag hittade också en skål (8 cm hög) i en fantastiskt fin blå färg. Min favoritnyans. Jag vet inte vad den heter femtiotalsblått, petroliumblått eller nåt. Skålen är från Lindshammars Glasbruk.

Det var allt från dagens skörd!

Annons


8 Responses to “Färgglada fynd”

 1. Pepparkaksfabriken är toppen! Otroligt cool lokal också. Jag minns när det var pepparkaksfabrik. Jag var där på studiebesök på en skolresa ”Uppland runt” i 3:an 1979.

 2. 3 Benny

  Jag har en lite ovanlig grej, nån form av ställ tror jag, ska kolla hur den ser ut…sen hade jag en del lock, fat och annat som jag rensade bort. Jag har även ett set med borste och skyffel för bordsbruk 🙂 Man kanske borde kontakta honom och fråga om det är nåt han saknar. Annars hittar man ju mest brickor. Jag vet inte hur många jag har, men det är nog ett tiotal olika, sen en radda dubletter.

  • Benny, jag tror att han vill ha kontakt med folk som du som har sådana saker. Du ser kontaktuppgifterna på Pepparkaksfabrikens hemsida. Han verkar fast besluten att få en komplett samling! Ni kanske kan byta med varandra?!

 3. Dit ska jag försöka ta mig i sommar, de har väl bakluckeloppis där på helgerna tror jag. Vaserna är så vackra, jag är som du när det gäller färg.

 4. 7 Linda

  Oj, det här var en nyhet för mig! Dit måste jag åka någon gång.
  Och vilka vackra fynd du gjort, färgat glas kan man inte få för mycket av!

 5. Hej Ulrika och tack för ditt besök. Har du vägarna förbi så har vi öppet på helgerna ett tag till. Sen får du vänta tills långfredagen nästa år (2012) då vi sätter igång igen med massa nya ”fynd” från vinterns inköp (auktioner, dödsbon mm.)mvh staffan/pepparkaksfabriken


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s