Bukowskis Contemporary & Design

15Maj11

Den 18 maj har Bukowskis auktion på sina allra modernaste föremål. Kul att titta på. Hade jag haft tid skulle jag gå på visningen. Här är några färgstarka smakprov.

Den här pippin är ju bara för skön! Det är ett konstverk av Marie-Louise Ekman (f. 1944) av glas och gasbinda. Verket heter Uccellino malato. Den är signerad och daterad 2002 och numrerad 2/75. Längden är 16 cm och utropet är 10-12 tkr. Den är ju bara så gullig!
Två liknande fåtöljer. Den första är av Henrik Thor-Larsen och heter Ovalia. Tillverkare är Torlan i Staffanstorp. Det är 1960/70-tal. Fåtöljen har grönlackerat glasfiberskal och rund fot av blankpolerad aluminium. Utropet är 10-12 tkr.

Den andra fåtöljen är den välkända Åskbollen av Eero Aarnio, ni vet han med Pastilli. Tillverkare är Adelta i Finland efter 1991. Den är i vit glasfiber. Utropet är 20-30 tkr.

En verkligt färgstark hallmöbel i tre delar av Erik Höglund för Eriksmålaglas. Är typ 1960/70-tal. Den är i bemålat trä och färgerna är  orange, rött och rosa. Alla delar är brännstämplade. Utropet är 5-6000 kr. Kanske lite för mycket av det goda?

Till höger en 50-talslampa tillskriven det intalienska Stilnovo. Den är ju jättesnygg och de brukar bli dyra. Utrop 12-15 tkr.

Annons


4 Responses to “Bukowskis Contemporary & Design”

  1. Både Åskbollen och lampan skulle jag vilja ha. Får nöja mig med att titta på dina fina bilder.

  2. 3 form55

    Ser att Johannes Andersen verkar ha bytt efternamn…? Hur dålig koll får de ha?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s