Mycket jobb………

28Jun11

Arbetar nu sista veckan före semestern. Ni vet då man har tänkt sig ta det lite lugnt och rensa skrivbordet och så. Det är hur mycket som helst att göra tyvärr. Jag hinner knappt med något annat. Tur att barnen roar sig hos mormor och morfar!

Loppisbesök kan man bara helt glömma så jag fortsätter kolla utbudet på de fåtaliga auktioner som fortfarande äger rum. En auktion är Göteborgs Auktionsverks realtidsauktion den 30 juni. Här är några bra att ha saker.

En gammal hatthylla med längden 123 cm (vilket man säkert kan göra kortare om man vill) är fin tycker jag. Den ropas ut för 500 kr men ingen har lagt bud. Det är billigt jämfört med nytillverkade i samma genre.

Om jag hade en chokladfabrik skulle jag köpa dessa fina chokladformar (ca 20×27 cm) i keramik. De är tillverkade av St Erik i Uppsala.

Fabriken grundas som Upsala Nya Kakelfabrik 1888 men byter namn till S:t Eriks Kakelfabrik 1890. Tillverkningen bestod till en början av kakelugnar och enkel hushållskeramik i lergods. 1907 bildas S:t Eriks Lervarufabriker och 2 år senare tillverkas de första prydnadsföremålen vilka blev omåttligt uppskattade av samtiden. 1937 säljs fabriken till Upsala Ekeby.

Högsta bud just nu för chokladformarna är 250 kr.

Till sist ett par underbart dekorativa skolplanscher för sommarstugan. Högsta bud just nu är 350 kr. Inte mycket………

Annons


2 Responses to “Mycket jobb………”

  1. 1 Linda

    Känner igen det där med att man har fär mycket att göra jobbet såhär precis innan semester… Men idag släpade jag mig till Läkarmissionens second hand i Södertälje efter jobbet och kikade lite. (Vilket jag fick ångra efteråt när det var totalt stopp i tågtrafiken efter en olycka och det tog mig tre och en halv timme att komma hem…) Där hade de i alla fall flera snygga skolplanscher för bara 75kr styck, fyndläge!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s