Loppande

10Jul11

Igår försökte jag mig på en loppisrunda här i Roslagen. Jag hade lagt upp en fin rutt men jag lyckades återigen komma 10 min försent till båda ställena. Inte bra. Man är ju inte precis själv med denna goda idé.

Men jag lyckades iallafall hitta några ”antikviteter” till vårt Skansenhus här på tomten. Jag visar bilder därifrån i ett senare inlägg. Gammalt lapptäcke, litet bord och liten vas fick följa med hem. Inga överpriser.

Söt bricka som jag kanske ger bort i present. Från danska IRA konstigt nog. Vasen var jag särskilt nöjd över tills jag kom hem och såg en sytrådstunn lång spricka. Den står nu utomhus på ett bord och gör sig bra där. Där rök 10 kr. Den är från Rörstrand med signering enligt nedan. Är det möjligen någon som kan tala om vem som gjort den? HS och STG står det.

Uppdatering: CHS står det förstås. Carl-Harry Stålhane. Ännu mera synd att den var sönder. 

********* Boken är en tunn publikation från 1889. Hushållsträdgården – En trädgårdsbok för menige man. Bra att ha. Är det någon som vet vad patientia eller skorzonerarötter är? Det är tydligen ätligt iallafall.

Till sist underlägg i teak och emalj. Två olika sorter. Får försöka hitta flera i serierna!

Annons


12 Responses to “Loppande”

 1. 1 Danjel

  Står det inte CHS, alltså Stålhane!?

 2. 3 Gila

  Som ira-burksfantast kan jag upplysa att det finns en rund burk med likadant motiv.

 3. 5 Gunnel

  Skorzonerarötter är det vi idag kallar svartrötter. Finns i bland i grönsaksdisken. Skalas, kokas och äts t ex med en klick smör … Goda i alla fall!

 4. Kan tänkas att jag faktiskt har den burken (till brickan) i min butik. Blir dock lite osäker på om den är kvar eller såld…

 5. 9 Cinna

  Vilket fint lapptäcke!!! Jättefina färger, ska försöka ge mig på att sy ett så småningom…

 6. Charmiga fynd du gjorde! Jag och Gila pratade om att ta en Roslagsrunda senare i sommar när vi sågs igår, vore kul med tips på vart man bör åka – och gärna sällskap om du har tid och möjlighet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s