Berså???

19Sep11

Sikö Auktioner ropar ut följande servis med avslut den 28 september.

I katalogtexten står Berså Rörstrand. Men Berså kom ju från Gustavsberg och är formgiven av Stig Lindberg. Fast kaffekopparna på bilden. Vad är det för något? Är det verkligen Berså? Jag har aldrig sett sådana förut. Skumt. Är det någon som kan kasta ljus över detta mysterium? 12 kaffekoppar med fat ropas ut samt 5+5 mattallrikar (några missfärgade). Högsta budet är just nu 350 kr.

Annons


8 Responses to “Berså???”

 1. Tallrikarna måste väl vara Berså men inte koppar och fat! Vet inte vad de kommer ifrån men de kanske är från Rörstrand då? Intressant att se om någon vet.

 2. Kopparna ser ut som kopior…

 3. Det vore intressant att få se ett foto med märkningen på kopparna…

 4. Håller med övriga, tallrikarna är Berså men inte kopparna. (Och den översta tallriken till höger ser inte ut att vara i särskilt fint skick heller?!)
  Kopparna är svåra tycker jag, modellen påminner inte riktigt om någon jag sett från Rörstrand men dekoren skulle nog kunna vara Rörstrand…
  Känns som Sikö är dåligt pålästa hur som helst…

 5. 6 Anneli

  Kopparna är nytillverkade Berså. Dom finns till försäljning på Gustavsberg, 725 kr för en stor kopp och 585 för en liten.

 6. Bersåtallrikarna uppe till höger har med all sannolikhet maskindiskats. Har sett Bersåtallrikar i olika ”stadier” av diskmaskinsbehandling, brukar bli så där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s