Duka fint

18Sep11

Duka fint är kul. Här kommer lite godbitar från Metropol som har auktion den 19 september.

Jättefina tallrikar från 50-talet. 36 st, säkert 12 st av varje storlek. Det här vore nåt att duka med. De är tillverkade av den engelska porslinsfabriken Johnson Brothers. Högsta bud just nu är 900 kr. Vilket är 25 kr per del.

Bestick från Lundtofte i Danmark. Träskaft. Helt enkelt jättesnygga. 27 delar säljs. Oklart vad för delar tyvärr. Högsta bud just nu är 350 kr.

Servisdelar från Gullaskruf bl a Vineta. Fyndchans för den som vill ha en samling på en gång. Jag gillar färgerna! För närvarande har någon bjudit 750 kr för ca 20 delar.

Här kommer veckans loppisfynd som inte är mycket att skryta med. Två Husmoderns köksalmanack 1967 och 1972 för 2 kr/st. Det är ändå en stycke kulturhistoria och innehåller faktiskt väldigt få maträtter man blir sugen på. Jag som växte upp då börjar förstå varför jag blev som jag blev. Vilken ohyggligt trist mat 🙂

Annons


2 Responses to “Duka fint”

  1. jag har några delar johnson bros porslin, hållbart och vackert är det. inte en skråma trots att det blir flitigt använt. lyckos köparen av allt det där!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s