Antik & Kuriosamässan

01Okt11

Var idag på Antik & Kuriosamässan i Kista efter att ha vunnit en biljett av Jag, en loppista. Mycket retro men tyvärr en hel del höga priser. Och några helt ok priser. Kul att se men roligast var nog att träffa ett helt gäng retrobloggare på fiket. Form 55, Porslinsbloggen, Porslinan, Dollybirdretro, Femtiotalsjakten och Kerstin Kokk. Plötsligt fick man  ansikten bakom bloggarna.

Hade inte tänkt att köpa något idag eftersom vi har så mycket prylar. Men hur gick det? Inte bra. Var helt enkelt tvungen att slå till på en liten vovve av Stig Lindberg. I keramik men i samma form som sparbössorna i plast som han designade för Handelsbanken.

50-talskeramik har skrivit mer om hundarna i keramik som tydligen finns i 3 storlekar. Min är 7 cm hög. Kan det vara mellanstorleken?

Nu kommer vi till nästa fynd. Återigen en högeffektiv praktisk sak för en familj som redan har för mycket saker.

Pojke på sköldpadda från Upsala-Ekeby. Den formgavs av Mari Simmulson någon gång på 50-talet. Den är inte helt ovanlig och jag har varit sugen på en sådan länge. Jag som gillar saker som sticker ut tycker att den här är ett måste! En grej som syns helt enkelt 🙂 Och visst är sköldpaddan fin!

Annons


11 Responses to “Antik & Kuriosamässan”

 1. Har ockås varit sugna på en de där hundarna. Har ju några sparbössor hemma. Vi har faktiskt inte hittat någon annat än på Tradera, där de gått lite högt.
  Vad betalade du för er?

  • ja den var inte billig precis. 100 kr. Prutat från 150 kr. Men har man inte loppat på länge så blir man liksom sugen. Och den fantastiskt snygg tycker jag.

 2. 3 Eli

  Ja, det var roligt att ses! Och vi kom själva hem med en Simmulson, ”Indonesiskan”. Inget jag ens hade en aning om at vi saknade i vårt hem, men så var det uppenbarligen 🙂

 3. Kom precis hem från söndagens mässa. Bästa antik och kuriosamässan hittils då det var mycket retro i år. Kan tipsa om att det finns flera såna hundar på loppis gallerian i Sumpan.

 4. Ja, det var trevligt att ses – även om man har sett en bild så är det helt annorlunda med real life!
  Jag köpte också en skottehund, fast av den största storleken.

 5. Jättekul att träffa dig i lördags! Och jag tycker att du gjorde två riktigt bra köp, tidlösa klassiker som bara kommer öka i värde.

  • Ja vi får väl se! Det är kul att ha något som kanske är värt mer är 15 kr också. Min man tyckte också om Pojke på sköldpadda som tur var. Jag brukar motivera mina inköp med att de är investeringar…….

 6. Min skotte är ungefär 5 cm skulle jag uppskatta. Är minivarianten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s