Höstens Moderna i Stockholm

23Okt11

Avverkade idag visningarna på de moderna auktionerna både på Bukowskis och Stockholms Auktionsverk (25-27 okt resp 26-27 okt). Alltid kul att titta på men inte mycket för mig.

På auktionsverket var det följande prylar som fastnade på näthinnan.

2 rumsavdelare i formpressat böjträ. Hur bra som helst. Från Firma Thon i Tjeckoslovakien 1960-70tal. De känns verkligen unika och dekorativa. Höjden är dock 270 cm så de går inte in i vilken standardlägenhet som helst. Utrop 12-15 tkr.

Ett lustigt hörnsoffbord, sannolikt svenskt 1960-tal. Bilden är urdålig. Träådringen på det här bordet är som ett konstverk i sig men det syns ju inte här. Träslaget är jakaranda. Utrop 8-10 tkr.

En jättesnygg fåtölj i gott skick. Den är förstås dansk och formgiven av Illum Wikkelsö. Gillar verkligen detaljen med de teakskodda stålbenen. Den är skyltmärkt ILLUMS BOLIGHUS KØBENHAVN. Utrop 8-10 tkr.

Ett danskt soffbord i teak i skön form. Det är förstås av Johannes Andersen för CFC Silkeborg. Utrop 6-8 tkr.

På Bukowskis var det tavlorna av GAN Gösta Adrian- Nilsson som väckte störst ha begär. Ligger prismässigt i nivå med en mindre lägenhet i Stockholms innerstad.

Annons


6 Responses to “Höstens Moderna i Stockholm”

  1. Tavlorna var häftiga! Dock inget att tänka på för en loppisräv…

  2. Då får vi hoppas att soffbordet blir riktigt dyrt, för mitt gamla likadana kommer att finnas för försäljning på Retromässan någon vecka efter.

    GAN-tavlorna lär bli dyra iaf! Den första med telefonkiosken gillar jag bäst.

  3. vilka läckra rumsavdelare! de hade gärna fått flytta in här då vi har generös takhöjd. har aldrig sett något liknande innan, så läckra. även soffbordet som är vinklat, supersnyggt.

  4. Fina guldkorn du plockat ut! 🙂
    Soffbordet gillar jag verkligen men det ligger långt över min budget. Tänk att hitta ett sånt som är lite dammigt och trött för en femhundring på loppis, släpa hem det och ge det mycket kärlek och teakolja. Vilken dröm!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s