Pinnsoffan Florida

17Dec11

Här kommer en minikavalkad med bilder på pinnsoffan Florida. De ropas ut av Bukowskis Market.

Pinnsoffan Florida tillverkades av Bröderna Wigells Stolsfabrik i Malmbäck. Den kom 1954 och formgivaren är okänd. Soffan gör sig MYCKET bra i ett retrokök. Den är ca 130 cm lång.

Vill du ha en sådan soffa får du räkna med 2-3 tusenlappar om du inte har tur på nån loppis.

Den första soffan är i ek och högsta bud just nu är 1700 kr (27 dec).Den andra soffan är snyggt blå men ommålad och lite sprucken. Nån har bjudit 850 kr (25 dec).Den tredje snygga pinnsoffan åtföljs av två pinnstolar med mycket snarlikt formspråk. Fast jag vet inte om stolarna också är ur serien Florida. De jag sett på nätet ser lite annorlunda ut. Högsta bud för gruppen är 3200 kr (18 dec).Så här ser pinnstolen Florida ut, dvs lite mer rundad rygg.

Annons


13 Responses to “Pinnsoffan Florida”

 1. 1 Mårten

  Fin soffa det där. En notering bara. Stolar och soffan där sitsen är i formpressad teak heter faktiskt inte Florida, utan ”florett” och sen följt av ett nummer beroende på modell.
  Det stod även fel i första numret av tidningen retro där den var med.

 2. De röda passade bra ihop om inte annat.
  Vår kökssoffa är platsbyggd då tidigare ägare hade 15 barn 🙂

 3. De gör sig verkligen mycket bra i ett retrokök och skulle passa ypperligt till mitt nya matbord! Men jag håller tummarna för att jag ska lyckas trilla över en vit för runt tusenlappen framöver… 😉

 4. Min Florida fyndades för 1200 🙂 Den står i vardagsrummet och är snygg 😉

 5. åh så snygg den är i teak! min pinnsoffa från AB NESTO, nässjö stolsfabrik är en liknande modell. hittade ju den på innergården i snön för ca ett år sedan, den turen har man sällan..

 6. 11 maria

  nu är jag väldigt sen på att kommentera. men fick plocka en florett soffa som stod i ett uthus gratis för ca 10 år sen. vilken lycka! men sen slipade jag (i min okunskap) den och målade om den i vitt. det blev helt fläckigt eftersom oljan (eller vad det nu är?) läckte igenom. om man ändå inte vart så okunnig.. men den är såklart en kär ägodel ändå.

  • Typiskt! Det är nog fler än du som gjort sådana saker! Vill man ha tillbaka soffan i lite av sin forna glans kan man ju lämna in den för sprutlackering för att få den där jämna lite industrimålade ytan. Men det kostar en del och det är inte lätt att välja färgnyans och vilken glans man vill ha!

 7. Hej!

  Vill tipsa om att Florida nu nytillverkas av Wigells och finns att köpa på http://www.haidic.se

  🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s