Tillbaka från semestern

18Jan12

Har tillbringat de senaste veckorna här och har därför inte kunnat blogga. Stranden ligger i Sri Lanka som är ett fantastiskt land som varmt kan rekommenderas om man inte gillar alltför turistiga resmål. Landet ligger strax söder om Indien och påminner i delar om det stora grannlandet. Otroligt vackert och väldigt trevliga människor.

Landet är dock inte loppistätt men i söra delen runt staden Gallé fanns en hel del antikaffärer. Så mycket retro var det nu inte. Men det är alltid intressant att studera!

Tyvärr kändes det som om kunderna mestadels var utlänningar vilket innebär att kulturarvet försvinner ur landet. Det finns en tragik i det tycker jag.

Själv slog jag till på en Buddha som marknadsfördes som ”antik” i en turistshop. Dock fanns det lite för många ex för att det skulle kännas helt trovärdigt 🙂 Men den är fin! Den får ingå i samlingen som jag köpte i Indien långt innan det blev inne att ha Buddhafigurer hemma. Jag blev så betagen i Indien att hela hemmet blev indiskinspirerat långt innan det blev hypat. Jag sydde sofföverdrag av sarityg och målade möbler i starka färger med avskavd look. Här är de andra figurerna:

Annons


4 Responses to “Tillbaka från semestern”

  1. välkommen hem! så det var inte så mycket mid centrury-design på sri lanka? nu har du en del nya inlägg att sätta tänderna i, sedan du kommit hem! 🙂

  2. Välkommen tillbaka! Kul att se ett inslag från en annan del av världen, även om det inte bjuder på så mycket av sorten du visar från nätauktionerna 😉

  3. Vad underbart med semester. Längtar efter stt följa dina auktions tips igen.

  4. Välkommen hem! 🙂 Låter som ni haft en härlig semester!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s