Så skapar du retroindustrikänsla hemma

29Jan12

Industrilooken är populär. Det syntes inte minst på Formex. Det dyker förstås upp mer och mer rostiga, buckliga saker i plåt på auktionerna. Har föremålet rätt stuk så kan det bli riktigt dyrt. Det bästa fynden görs dock med fördel på loppis, sopcontainrar och på soptippen. Själva idén måste ju vara att det inte ska kosta någonting utan att man ska få ihop en snygg inredning med en begränsad budget.

Om man inte har tillgång till någon gammal nedlagd fabrik där man kan sno fina gamla grejer så kommer här några föremål man kan hitta på auktion just nu, på Bukowskis Market (BM) och Metropol (M).

Börja med att bosätt dig i en gammal industrilokal alternativt ta fram råbetongen i din lägenhet så att du har rätt känsla när du börjar inreda.

En sådan här lampa är ju ett måste. Ser tung ut. Man får passa sig så att inte taket ramlar ner! Den här är lagom rostig och är tillverkad i Tjeckoslovakien. Högsta bud just nu är 500 kr (8 feb BM).Mer belysning behövs. Här är en häftig golvlampa från Artemide. Yang Touch av Carlotta de Bevilacqua. Den är från omkring år 2000. Högsta bud just nu är 1000 kr och auktionen avslutas 7 feb (BM).Här kommer en bordslampa också. Snygg faktiskt.Skulle jag kunna tänka mig själv. Högsta bud just nu är 1300 kr (1 feb BM).En förvaringsmöbel lär du behöva också. Här är ett skåp i aluminium från USA. Buden uppgår till 2700 kr (30 jan BM).Ett bord lär man väl behöva. Här är ett i strama former och i lätt dammig mörkbetsad ek. Det kan man nog få billigt! Högsta bud är 50 kr (30 jan, M). Varför inte ropa in mattan det står på också?? Den är lagom sliten för det råa betonggolvet!Sittmöbler då? Här är en hyggligt stram kontorsstol från 40-talet. Man somnar inte i den om man säger så. Någon har bjudit 1200 kr (4 feb BM).Det här är ju inte en industristol men något bekvämt måste man ju ha! Det är en Ägget av Arne Jacobsen från 60-talet. Omklädd i grått ylletyg. Stoppning något torkad. Buden är redan uppe i 7700 kr (8 feb BM).För att ytterligare förstärka industrikänslan så kan man ju satsa på sådan konst också. Här är en oljemålning av H Pyk med klar fabrikskänsla! Någon har bjudit 350 kr (30 jan M).Nu är du på god väg att få en riktigt trendig atmosfär hemma!

Höll på att glömma en viktig detalj. Ett stort väggur! En absolut nödvändighet. Innan du hittar exakt rätt så får du nöja dig med ett från Ikea för 149 kr! Eller kolla dagens inlägg på bloggen Form 55 så förstår du vad jag menar.

Annons


No Responses Yet to “Så skapar du retroindustrikänsla hemma”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s