Stickan o Lisa

28Jan12

Metropol har specialauktion med bara alster av Stig Lindberg och Lisa Larsson den 30 januari. Båda var anställda vid Gustavsberg. Här kommer några smakprov.

Fin katt av Lisa. Moses. Buden är på 1000 kr.Luftballongen (1971-73) ur populära serien Traffic. Budet är just nu 6000 kr.Det var Lisa det. Nu över till Stig. Först två saker ur serien Domino,  übersnygga klotvasen och snyggaste askfatet. Askfatet är den lite större varianten med måtten 20×20 cm. Just nu ligger buden på 950 kr och 600 kr.Gustavsberg tillverkade plast också. Här är en vattenkanna av Stig. Fontana som tillverkades 1967-72. Högsta bud 950 kr just nu. Snyggaste rottinghandtaget!Snygga tekopparna Adam (kom 1959) med snygga assietterna Eva. Sex av varje. Någon har bjudit 1700 kr men det kommer att bli mer! Precis som allt som visats ovan kommer buden stiga innan auktionen är över!Absolut snyggaste tv-koppen. Denna skulle jag absolut vilja ha när jag kurar ihop mig framför tv:n. Står inget mer om den i katalogen förutom att fatets längd är 24 cm. Är det någon som vet mer om den? Buden är just nu 400 kr.Metropol har även en klubbauktion den 30 januari. Där återfinns denna förtjusande golvvas av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Den är hela 72 cm hög. Ur serien Pepita som tillverkades 1954-56. Högsta bud just nu 2000 kr.

Där finns också detta dekorativa skålfat av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand. 37 cm långt. Budet är just nu 250 kr.

Annons


6 Responses to “Stickan o Lisa”

  1. Tack för tipset. Prisklasserna är mig över min liga, men det är ju en liten orgie i sig att bara se föremålen. Ibland önskar jag att jag kunde hålla mig till att köpa endast ett föremål per månad, då skulle man kunna köpa nåt lite dyrare istället 😉

  2. TV-koppen är från Gustavsberg och Stig Lindberg. Det är en fajansmålad version av TV-koppen ur Colorado. På Tradera brukar de hamna på tusenlappen ungefär.

    Golvvasen Pepita är nog riktigt ovanlig. Blir nog dyr den också.

  3. klotvasen är så vacker av SL. Katten av Lisa har jag, alltid kul att följa dina tips.

  4. Vilka godbitar allihopa!

  5. Roligt att se denna kavalkad av vackra saker.

  6. Stickan och Lisa i all ära, jag jublar högst över Pepita-vasen med grön glasyr! Så snygg!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s