Snygg retro till salu

10Mar12

Ny har jag scannat några nya kataloger. Först är Stadsauktion i Stockholm. De har löpande nätauktioner.

Trevlig trädgårdsmöbel i Grythyttestil. Inte alls dum och snart fullt användbar! Högsta bud just nu 450 kr och auktionen slutar 16 mars.

Snygg rustik vas i stengods av Anders Bruno Liljefors. Högsta bud just nu är 1300 kr och auktionen avslutas 14 mars.

Anders Bruno Liljefors (ej att förväxla med farfar Bruno Liljefors) föddes 1923 ii USA och dog 1970 i  Ungern. Han var en svensk keramiker, skulptör och målare. Han var bl a anställd vid Gustavsberg i omgångar.

I wikipedia står det:

Anders B Liljefors introducerade en teknik med sandgjuten keramik, vilken kunde användas för att skapa skulpturer i keramik. Hans föremål med skrovlig lera under tjock och grov glasyr bröt mot den då förhärskande formen i keramiktillverkning och uppfattningen om god smak.

Han har kallats vulkan, fribytare och revolutionär. ….Anders Bruno Liljefors slog hål i ytan på 50-talets svenska stil. Det skulle vara perfektion, rena linjer och serieproduktion, men Liljefors var tvärtom: oborstad, skev, rastlös. Det är just hans feb­riga sökande genom materialen som gör honom spännande och aktuell i dag. Han glömdes bort efter sin död, 47 år gammal, och kunde ha förblivit en kuriositet i keramikhistorien om inte hans bästa keramik fortfarande hettar och vibrerar av oro. – Petter Eklund

En mer polerad fajansvas med hänkel av Stig Lindberg för  Gustavsberg. Signerad med studiohanden. Vi känner alla igen mönstret från kaffekopparna på Coop. Originalmönstret är trots allt väldigt mycket behagligare. Nu är det ju så sorgligt att hänkeln är lagad och ingen har bjudit än. Auktionen avslutas 17 mars.

Här kommer några saker från Metropol som också nätauktioner och den avslutas 12 mars.

En bunt gardiner som verkar vara från 50-talet.  Svårt att säga om det är nåt att ha! Måste nog ses live! Högsta bud just nu 150 kr.

En figurin av Mari Simmulson för Upsala-Ekeby på 60-talet. Den är 47 cm hög och någon har bjudit 1500 kr. Det är den värd!

Till sist något att sjunka ner i ikväll för att ta del av den stora hajpade Melodifestivalen. En snurrfåtölj i skinn från 70-talet. Den ser ju ut att vara i ganska gott skick. Högsta bud just nu är 550 kr.

(Hoppas Lisa Miskovsky vinner!) 😉

Annons


3 Responses to “Snygg retro till salu”

  1. Som vanligt kul att få tips om nätauktionerna. Jag såg tyvärr inte dig heller på retromässan!

  2. Stig L vasen/karaffen vad det nu används till är verkligen snygg. Spännande att se vad den går för.
    Trädgårdsmöblerna är riktigt snygga de också.

  3. ”måste nog ses live”, den kommentaren gillar jag! tänk vad mycket saker som säljs över nätet som helst skulle setts live.. hihi. härliga gardiner, man hade gärna lagt vantarna på dem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s