Auktionsfynd????

26Mar12

Gomér & Andersson i Linköping som jag skrev om igår har stadsauktion den 27-28 mars. Här har jag valt ut lite anndra saker än keramik som jag tycker verkar vara lite kul.

En uppseendeväckande stol med speciell form visar sig vara från Ikea. Den är formgiven av Bengt Ruda 1959 och heter Sierra. Den är i ek med armlän i teak. Tänk om den varit helt i teak! Då hade den inte blivit billig. Ek är helt enkelt inte lika kul. Utropet är 600 kr.

En väldigt snygg radio från Dux med lite stringkänsla. Den är i teak förstås. Lite platskrävande men ändå….. Utropet är 400 kr.

Två vägglampetter i mässing från Skultuna. De är ju inte helt ovanliga men de ger ett fint ljussken. Formgivaren bakom dessa är Pierre Forsell. Två par finnes som ropas ut för 300 kr paret.

Två otroligt fina textilvåder från 50-talet. Den största är 120×240 cm. Utrop 600 kr.

Ett snyggt barskåp i jakaranda. Kolla träådringen. Ett smycke. Kan möjligen vara något blekt. Ropas ut för 600 kr. Kanske inte så praktisk möbel.

Många utrop med föremål av Erik Höglund finnes. Får representeras av denna snygga karaff från Boda. Utrop 500 kr.

Klassisk bordslampa av Joe Colombo från Kartell, licenstillverkad av Husqvarna Borstfabrik. Inget utropspris som det verkar. Den är iallafall snygg i svart och notera att det i foten finns en praktisk urgröpning för gem. Eller kanske USB-minnnen?

Annons


2 Responses to “Auktionsfynd????”

  1. Jag har en sådan Höglundkaraff också. Lämnade in den på ett ställe med kommitionsförsäljning men fick tillbaka den efter ett halvår. Gick inte att sälja.Min är osignerad pga att den har blivit lite mer genomskinlig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s