Färgglatt!

01Apr12

Imorgon 2 april avslutar Metropol sin veckoauktion. Här kommer ett färgglatt urval. Som vanlig finns det högsta budet just nu när detta skrivs inom parentes.

Dessa 11 pjäser som beskrivs som konstglas. Mycket färg är det i alla fall! Flera av vaserna är riktigt snygga. Nån kan kanske också vara formgiven av Erik Höglund. (550 kr).

Mera konstglas som Metropol benämner det. De höga vaserna gillar jag. Och färgen. (450 kr).Det här fatet är inte så färgglatt men jag tycket det var rätt gulligt. Det är av Stig Lindberg förstås. (100 kr).

Sex Fuga från Orrefors är aldrig fel.  Formgivare är Sven Palmqvist. Den första Fugan kom 1954 och fick sitt stora genombrott i och med H55-utställningen. (550 kr).

Ytterligare konstglas som kan bli ganska fint i grupp om man har något ljust ställe att placera pjäserna på. Lugnare färger. (200 kr). En gardinlängd på 130×200 cm från 50-talet. Snyggt tyg! Synd att det inte är två! (150 kr).

Populära finska ljuslyktor från Rihimähen Lasi. Lite för gulliga för mig men färgen är det inget fel på! (650 kr).

Det var allt för idag……………………

Annons


6 Responses to “Färgglatt!”

  1. Roligt att jag hittade din blogg, via en annan blogg. Jag gillar att se bilder av gamla föremål, allt från retro till antikt och sånt som folk fyndat på loppis.

  2. Sådana där oranga vaser har jag en hel del. Så vackra. tack för att du delar med dig.

  3. 5 Linda

    Mycket vacker glas – men du, det lilla fatet är det väl Lisa Larson som gjort? Har för mig att serien heter Harlekin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s