Moderna auktioner

23Apr12

Nu har det varit mycket på jobbet och inte ett fynd så långt ögat når. Men det innebär ju att man sparat pengar! Så då kanske man kan unna sig något lite bättre när man väl köper något. Eller hur? Här är de saker jag funderar på. Har hittat dem på visningen på Stockholms Auktionsverk och Bukowskis moderna auktioner. Själva auktionerna inträffar om någon dag, närmare bestämt 25 april.

Först är det en tavla som tilltalar mig och som skulle passa bra hemma.

Det är en GAN med utropet 2-2,5 mkr. GAN står för Gösta Adrian-Nilsson och målningen heter Katarinahissen II och den lyser verkligen! Utförd 1915.  Med dedikation på baksidan ”Till Jack från hans Gösta 12 Juni 1916”. Jack var en sjöman. GAN hade ju viss faiblesse för sjömän.

Annars kan jag tänka mig nedanstående färgsprakande glasvas. Den är italiensk förstås och tillskriven Fratelli Toso (vem nu det är). Höjden är 35,5 cm. Utropet framstår som modest jämfört med tavlan, 3-4 tkr.Vidare kan jag tänka mig den gulliga drakmamman som har delvis turkos glasyr. Den är från Gustavsberg och av Wilhelm Kåge 1938. Signerad med studiohanden. Utrop 20-25 tkr.Ännu en målning som faller på läppen. Den skulle göra sig fint här hemma! En trevlig akvarell av fransmannen Fernand Léger. Verket benämns Le remorqueur. Utropet är prisvärda 3,5 – 4 mkr.

Slutligen hittade jag en trevlig vas signerad Mari Simmulson. Den är från 50-talet från Upsala-Ekeby. Den är 42,5 cm hög och utropet är 3-4 tkr. vill ha!

Det känns möjligen som jag får spara lite till innan jag kan shoppa loss på flera av dessa föremål!

Annons


3 Responses to “Moderna auktioner”

  1. Den vasen!!! Ruggigt snygg! Det verkar vara ett original, har aldrig sett nåt liknande! Inte undra på att den ligger högt i pris!

  2. GAN-tavlor och turkosa drakar i all ära – Ekeby-vasen var klart snyggast i det här inlägget! Helt underbar!

  3. 3 Mårten

    Historien om tavlan av Fernand Léger är rätt kul. Inlämnaren ville ha den värderad för han skulle renovera badrummet tror jag att det var. Kul för honom att den var värd lite mer än vad ett nytt badrum kostar 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s