Schyssta inredningsgrejer

29Apr12

Den 6 maj har Auktionshuset i Solna auktion. Här följer ett urval av vad de har att erbjuda. Inom parentes högsta bud just nu.

Först en kaffeservis som jag inte sett förut. Trevlig med näckrosor på. Den heter faktiskt Näckros och är formgiven av Stig Lindberg. Den tillverkades av Gustavsberg 1970-73. 5 kaffekoppar med fat, 12 assietter , 1 gräddkanna samt en sockerskål utropas. (650 kr).

En skojig keramik-apa från Holland från 59/60-talet. Formgivaren heter Jaap Ravelli. (300 kr).

Nu en mer praktisk sak. En mycket snygg trädgårdssoffa från Näfveqvarn. Kolla formerna och proportionerna. Delikata! (1000 kr).

Vill man börja samla Rörstrands kryddburkar Arom  i design av Marianne Westman är detta en bra start. Man får tre stycken i snygga färger. Inga bud ännu.

Den här telefonen är väl fett cool?! Den är amerikansk och från 70/80-talet. Telia sålde den under namnet Diabelle. (200 kr). I USA heter den Genie och är tillverkad av ATC.

En väldigt snyggt fat i typisk 50-tals färg och form. Anonymt är det. Dessutom har man inte i katalogen noterat måtten. Skäms! Nån har iallafall bjudit 100 kr.

Ett par mycket häftiga emaljerade ljusstakar från Norge. Emalox. Typ 60/70-tal. Fantastisk färg! (200 kr).

Mycket känt motiv på emaljskiva i detta soffbord. Det är i ek och tillverkat för NK 1955. Den som designat emaljskivan är förstås Stig Lindberg. Ingen har bjudit är men förväntningarna ligger på 4000 kr.

Dessutom har jag idag lyckats uppdatera auktionskalendariet!

Annons


7 Responses to “Schyssta inredningsgrejer”

 1. Oj, vad mycket fint, det gäller att hålla i sig. Trevlig Valborg.

 2. 2 isolna

  Hej Ulrika!

  Fatets mått är 29×29 cm, även uppdaterat i katalogen!
  Vi arbetar för att få upp föremålen så fort som möjligt och föremål vars mått saknas uppdateras löpande, men visst skäms vi att sånt missas.
  Vi ska bli bättre, lovar! 🙂

  Efter din inlägg har många nya föremål tillkommit, bland annat några delar ”Pall” av Stig Lindberg som kanske kan vara något för dig?

  För övrigt tackar jag för en riktigt bra blogg!

  Trevlig kväll!
  Patrik @ Auktionshuset i Solna

 3. 4 Cinna

  Jag är så glad för alla fina tips och följer din blogg med glädje!

 4. 6 Linda

  Mycket trevliga tips! Är på jakt efter ett fint soffbord till nästa lägenhet och hade gärna slagit till på det här men jag misstänker att det kommer bli lite för dyrt för mig tyvärr…


 1. 1 Cute critters | Skinny laMinx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s