Fint formgiven keramik

16Jun12

Har kollat lite till i Auktionshuset i Solnas katalog. Nu har jag kollat in keramiken. Här är några högvattenmärken. Auktionen är imorgon 17 juni.

Fat med attityd! Lätt att härleda till Mari SimmulsonUpsala-Ekeby. Måtten är 27×27 cm och tillverkades 1953-63. Någon har bjudit 500 kr.

Ett till fat. Det välkända Spectra av Anna-Lisa Thomson för Upsala-Ekeby. Det är ganska vanligt men ändå himla snyggt. Det tillverkades 1951-1962. Någon har bjudit 300 kr.

En an de figuriner Lisa Larson själv tycker bäst om i serien Kennel i maxiformat! Den runda bulldoggen. Kennel lanserades 1972 av Gustavsberg. Storleken (höjd och längd ca 30 cm) gör att buden redan ligger på 2000 kr.

Två eskimåfiguriner av Mari Simmulson igen. För Upsala-Ekeby. Särskilt den lilla sittande är ju jättegullig.  Figurinerna tillverkades 1957-1968. Högsta bud just nu 300 kr.

Vaser hör ju till när man pratar om keramik. Till vänster är en vas ur serien Mimosa av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Den tillverkades 1952-54. Många samlare finns och buden är uppe 850 kr.

Vas med dansande kvinnor från 50-talet. Den är av Dorothy Clough för Gefle. Höjden är bara 30 cm. den ”känns” som om den borde vara högre. Typ en golvvas. Ingen har lagt bud än.

Inte keramik kanske men väl porslin. Tog med servisen för att den är häftig. Inte så många vill kanske ha den nu men den har definitivt framtiden för sig. Tolv koppas med tio fat av Margareta Hennix. Mönstret heter Viggen och de är tillverkade av Gustavsberg. Gissningsvis 70-tal. Zickzack-mönstret är  i svart och brunt mot vit fond. Ingen har bjudit ännu.

Annons


3 Responses to “Fint formgiven keramik”

  1. Du är otrolig på att leta fram det bästa.

  2. 3 Eli

    Håller med dig om Viggen. Kanske det snyggaste i brunt jag sett från 70-talet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s