I sista sekunden

18Jun12

I morgon den 19 juni har Crafoord Auktioner i Lund auktion. Här är några hyggliga godbitar ur deras katalog som var ganska tunn. Auktionshuset har fortfarande ganska sparsmakad information i sin katalog och sätter inte ut utropspris. Känns gammalmodigt trots att de har katalogen på nätet.  Kanske därför som folk inte lämnar sitt gods dit?

En ganska somrig väggrelief av Lisa Larson för Gustavsberg. Inte direkt i min smak men jag har inte sett modellen förut. Måtten är 27,5X38 cm.

En hyfsat trevlig taklampa. Känns 60-tal. Rökfärgat glas, teak o mässing är väl aldrig helt fel.

Sex pinnstolar av Carl Malmsten i mörkblått. Modellen är välkända Lilla Åland som fortfarande tillverkas och som har fått en rejäl nyrenässans i takt med att intresset för pinnstolar har ökat. Gillar man inte mörkblått så kan man ju alltid måla om dem. Det blir säkert ändå billigare än att köpa nya även om man lämnar in dem för ommålning.

Två välkända syltburkar från Arabia.

Sparbössa för konsumkvitton. Ni vet från den tiden då man sparade kvitton och själv räknade ut återbäringen vid årets slut. Det var tider det. Denna sparbössa har dessutom minnesflikar för sådant man behöver köpa hem.

Annons


One Response to “I sista sekunden”

  1. Pinnstolarna skulle jag vilja ha, men de brukar kosta alldeles för mycket.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s