Årets Arbogatur

26Jul12

Hos svärföräldrarna i Arboga får man kaffe i såna här fina koppar. Gillar!

I Arboga finns även en hel del både loppisar och antikaffärer så en runda på stan var förstås oundviklig.

Köpte en i stort sett felfri kanna Fasan från GustavsbergUnga Liv. Lämnades kvar hos svärföräldrarna. På Unga Liv gjorde vi fler fynd:

Svärmor fyndade en Vieneta från Gullaskruf för en tjuga.

Har ju mycket svårt att gå förbi en ISI-vas från Gullaskruf för en tjuga. Designade i slutat av 50-talet av Lennart Andersson.

Det här är absolut min stil. Älskar det. Men innebär nog att jag måste inreda ytterligare ett kök där de passar. Både koppen och porslintallriken/ostbrickan är fantastiskt snygga. Koppen är en Staffordshire från England och tallriken är från Tyskland. Kostade tillsammans 22 kr.

I ett kombinerat fik/antikaffär (sympatiskt) vid stora torget fyndades en kanna som passar bättre i köket hemma. Gillar den jättemycket. Dessa började tillverkas när kylskåpen kom och krävde praktiska fyrkantiga förpackningar. Är det en Kylex? Någon som vet? Tyvärr har jag inte min bok om funkisglas med mig. Kannan ser liten ut men rymmer faktiskt 1,2 liter.

Från det ena till det andra. Flamingos har en fantastisk färg i verkligheten. Träffade på dem på På Parken Zoo i Eskilstuna. Här är en som är lika trött som jag är just nu 🙂

Annons


6 Responses to “Årets Arbogatur”

  1. Visst ser det ut att vara en Kylex! Jag köpte en likadan på loppis idag – tyvärr utan lock.

  2. 3 Gila

    Äppeltallriken är underbar!

  3. Nog är det en Kylex! Jag springer på dem ibland, men alltid till fel pris. Hittade just en sådan kopp utan fat, Mon amie alltså. Den hade nagg men fick följa med hem ändå!

  4. 6 Linda

    Visst är det en Kylex – som du redan fått svar på. 🙂 Kul att du hittade en med lock också! Jag har två kannor, båda utan lock, men säger inte nej till fler om de dyker upp till rätt pris.
    Jättesöt äppeltallrik!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s