Fint glas till salu

02Sep12

Glas kan vara jättefint men saknar tyvärr själv möjligheter att displaya det på ett snyggt sätt. Våra fönster är inte konstruerade på ett optimalt sätt och lägenheten är ganska mörk.

Upplever att glas inte är så särskilt hett just nu, men det beror på vad det är för något förstås…. Här är lite som ropas ut för närvarande:

En karaktäristisk vas från Elme Glasbruk. Teckningen på denna vas är lite oskarpare än vanligt men det kanske bara är bra!? Har själv en sådan och den behöver inte särskilt mycket belysning. Den är nästan självlysande. Högsta bud just nu 300 kr (Auctionet 5 sep).

Två delar ur från Johansfors serien Strikt. Bengt Orup heter formgivaren. Ingen har lagt bud (Auctionet 11 sep).

Ännu en Bengt Orup. Karaffen ur serien Stripe för Johansfors. Högsta bud just nu 300 kr (Auctionet 9 sep). Tidningen Retro har förresten en intressant artikel om Orup i senaste numret.Art deco! Snygg vas/skål formgiven av Vicke Lindstrand för Orrefors. Högsta bud just nu 850 kr (Bukowskis Market 6 sep).

Här är det inte primärt parfymflakongen från Orrefors som är intressant utan skålen Ravenna nr 4660. Den finns i en mängd olika utföranden och är formgiven av  Sven Palmqvist. De är jätteläckra! Också Orrefors. Högsta bud just nu 100 kr (Skånes Auktionsverk 8 sep).

Tre skålar som det står i katalogen sannolikt P-O Ström, Alsterfors. Är nästan helt säker på att det är så. Bloggaren Form 55 har en fin samling. Högsta bud är 300 kr (Auctionet 4 sep).

Om någon skulle vilja ge mig detta glas i present skulle jag inte tacka nej. Ett klassiskt Tulpanglas av Nils Landberg från Orrefors. Smakar det så kostar det. Högsta bud just nu är 3700 kr (Bukowskis Market 5 sep).

En klassisk flaska/vas från Holmegaards i Danmark. Finns i alla möjliga färger. Läckrast är de opaka (ogenomskinliga) tycker jag. Men den här var också fin. Någon har bjudit 400 kr (Auctionet 3 sep).

Annons


3 Responses to “Fint glas till salu”

  1. 1 Lybtar

    Väldigt mycket snyggt glas i detta inlägg. Orup känns väl ändå rätt het även om det nu inte var några direkta bud.

  2. De gröna/blå så vackra, ja den oranga också förstås.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s