Auktionsfynd för någon

24Nov12

Helsingborgs Auktionsverk har auktion imorgon den 25 november. Här är ett smakprov på vad som bjuds ut.

Söt katt i tenn. Från Firma Svenskt Tenn naturligtvis i design av Estrid Ericson själv. Den är tillverkad 1968. Höjden är 9,5 cm och buden uppgår för närvarande till 4400 kr. Smakar det så kostar det…….

En stilren italiensk bordslampa från Arteluce. Den är designad av Paolo Rizzatto/Gino Sarfatti 1975.  Budet är för närvarande 800 kr.

Anonym 50-talsfåtölj i kul design. Någon har bjudit 1300 kr för den. Kan nog bli väldigt snygg i ett annat tyg!

Ett helt underbart textiltryck av Stig LindbergLivets träd”, designat för Nordiska Kompaniet. Det är linneväv uppspänt på träram med måtten 220X133 cm. Hade definitivt varit spekulant om det varit något mindre.  Om man har stora ytor att fylla är det ju ett fantastiskt konstverk för relativt liten peng. Högsta bud just nu 1200 kr.

Bordslampa i form av en hund från den franska lamptillverkaren  Disderot. Den är formgiven av Jean Boris Lacroix på 1950-talet. Högsta bud just nu 900 kr.

Snyggt soffbordsunderrede PK-61 av  Poul Kjaerholm är tillverkat hos Fritz Hansen. Glasskivan är inte original utan det ska se ut som på bilden nedan. Men det ska väl inte vara så svårt att göra en ny. Benen ska liksom vara utanför glaset. H33, 85×85 cm.  Buden ligger för närvarande på 3000 kr.

Till sist en häftig inredningspryl som jag trodde var förbjuden att saluföra. En vacker hembränningsapparat i blänkande koppar. Den är väl helt funktionsduglig, även om den är från 1800-talet,  för den som vill testa att göra sin egen julsnaps. Men det räcker gott att ha den hemma som en conversation piece. Högsta bud just nu 3200 kr.

Annons


3 Responses to “Auktionsfynd för någon”

  1. Oj oj oj vad sugen jag är på att buda på Livets träd….tror dock den blir dyr…brukar kosta kring 5000 kr eller mer…

  2. Oj vad myvket fint. Extra kul för jag har aldrig sett livets träd tidigare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s