På auktion just nu i Stockholm

25Nov12

Har kollat katalogerna både för Stadsauktion, Metropol och Kolonn  här i Stockholm. Var så goda:

Skön pall i plast.  Från 1971. Tillverkad av något som hette  Sulo Caroline Production i Italien. Någon har bjudit 200 kr (Metropol 26 nov).

Värsta affischen från fotbolls-VM i Sverige 1958. En originalaffisch tryckt 1958. Stort intresse och buden är redan uppe i 4000 kr. (Stadsauktion 26 november). Är inte intresserad av fotboll men den var ju väldigt dekorativ!

Ett 19 cm högt saltkar ur serien Pynta från Gustavsberg. Det är förstås Stig Lindberg som ligger bakom den serien och utropet ligger på hela 800 kr. (Kolonn 30 nov).

En tratthögtalare med hörlurar. Inte riktigt high tech men fin ändå! Den heter något så fint som Sterling Baby. Buden uppgår just nu till 500 kr. (Kolonn 1 dec).

Här är telefonen Diavox som designades av Carl-Arne Breger och som började tillverkas av LM Ericsson 1978. Varianterna som var helt gjorda i trä, som denna, kom senare och var helt handgjorda och mycket dyra. Svårt att gissa vad detta är för träslag.valnöt kanske? Högsta bud just nu är 200 kr (Metropol 26 nov).

En taklampa av Verner Panton, Fun lamp. Den är formgiven 1964 med förkromad metallstomme och  hängande pärlemodiskar i tre våningar, höjd ca 65 cm. Snygg. Fler tycker det för buden är uppe i 4000 kr (Stadsauktion 29 nov).

Nu kommer de fram ur vrårna! Ett gäng lagom slitna småtomtar har ingen lagt bud på än men man räknar kallt med 800 pix (Kolonn 2 dec).

Annons


No Responses Yet to “På auktion just nu i Stockholm”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s