Mera retro

19Jan13

Lite torka på auktionsfronten. Här är dock några saker som ropas ut på Västra Auktionsverket i Jönköping. Auktionen avslutas 27 januari.

18029_1

Gillar tunna höga kaffekoppar. Här är en sådan servis med ett dussin kaffekoppar med fat och assietter samt råsnygg kaffekanna, sockerskål och gräddkanna. Servisen som heter Mobile är formgiven av Olle Alberius för Rörstrand. Tillverkades 1968-72. Någon har slagit till och bjudit 100 kr.

17706_1

En 30 centimeter hög vas. Apsnygg 🙂 Den var i produktion 1944-48. Formgivare är Vicke Lindstrand och vasen är från  Upsala-Ekeby. Ingen har bjudit något än.18426_1
En karott från Rörstrand dekorerad med svampar rund om. Påminner mycket om Picknick. Den här servisen heter dock Stuva och jag utgår ifrån att den är av Marianne Westman. Snygg men tycker personligen att det är otympligt att förvara denna typ av karotter med ett handtag som sticker ut. Inte heller här har budgivningen kommit igång.

Annons


2 Responses to “Mera retro”

  1. Stuva är väldigt ovanlig.
    Den skall jag in och kolla på.
    Och visst är det MW

  2. Mobile är riktigt snygg! Har två assietter som jag hittade på loppis för en femma styck för några år sedan men skulle gärna kunna tänka mig den snygga kaffekannan med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s