Sådant som kommer att blir dyrare om några år

03Feb13

För flera månader sedan skulle vi retrobloggare komma med tips om vad som kommer att vara dyrare om några år. Här är ett tidigare inlägg i ämnet på Leta retro. Har nu en ny spaning. Säger bara en sak:

BRUNT

Bruna saker är alltid billigare än sina färgglada kamrater. Tänkt exempelvis lampan Bumlingen. Vilken färg som helst är bättre än brunt. Tycker de flesta. Men nya tider kommer, tro mej!

Brun Bumling

Både märkta och omärkta bruna föremål kan bli stående i evigheter på loppisar om de är lite anonyma i framtoningen. Ett brunt föremål av känt märke kan eventuellt bli sålt om det är tillräckligt lågt prissatt. Kanske…. Tänk själv raderna av anonyma bruna vaser som det finns en uppsjö av oftast. Men man börjar redan nu se i inredningsreportage grupperingar av dessa bruna vaser på snygga sideboard. Här kommer några snygga exempel från bloggen Tusen vaser (så dessa vaser är tyska):

Tusen vaser

Tusen vaser 2
Eller ta porslinet Coq som tillverkades av Gustavsberg mellan 1966-85. Det är designat av själve Stig Lindberg men delar ur servisen betingar oftast låga priser och blir stående.

737_2012_te-_kaffeservisEller tänk Holmegaards populära glasflaskor. De är mycket populära i andra färger än brunt. Men är inte en grupp bruna flaskor extremt trendiga?

amber_bottles_2Såg även att modeföretaget Hope tagit fram vattenkaraff med glas i samarbete med Skrufs glasbruk. Vilken är snyggast och mest spännande? Den genomskinliga eller den bruna? Just precis, den bruna!

HOPE-karaffSå kontentan är, börja bunkra brunt för att sedan tjäna de stora pengarna 😉

Annons


6 Responses to “Sådant som kommer att blir dyrare om några år”

  1. Ja, som du presenterar brunt så ser man ju potentialen 🙂 Brunt är ju snyggt mot vitt också, så…

  2. 2 lamomesoldfashioned

    Ja förr eller senare kommer det nog tillbaka. Och det finns ju förstås populära undantag, som Ekebys oglaserade keramik med vita glaserade kontraster.

  3. Jag gillar verkligen brunt, det är min älsklingsfärg! Jag gillar vita tapeter ihop med bruna prylar. Jag tror också att det kommer att bli populärare om en tid, nu har det ju varit vitt,vitt, vitt och svart. Det blir ju jättetråkigt!

  4. Hummm…
    Jag tillhör en av de som växte upp under 70-talet och jag kan inte hjäpa det. Brunt, brandgult, avokadogrönt & beige i olika kombinationer……. *burrrr* …. men jag jobbar på det, kanske även jag kan vinnas över….. ;-D

  5. Brunt med rosa gillar jag….och brunt med orange….ja brunt kommer säkert igen…fortare än vi tror…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s