Antikmässan igen

16Feb13

I torsdags var jag tillbaka på Antikmässan igen. Kände alldeles bestämt att vi behövde en speciell golvvas jag sett dagen innan.  Slog till förstås. Köpte faktiskt en grön/brun/grå vas något som jag aldrig i hela mitt liv trodde jag skulle göra. Underligt, jag liksom dras till det som jag egentligen tycker är fulsnyggt.

Bild 009 Bild 007Bild 012Det är en golvvas (ca 52 cm hög) av Gunnar Nylund för Rörstrand. Den är från den inte helt ovanliga serien Rubus fast i mitt tycke ett ovanligt snyggt ex! Den var inte helt  billig men den pryder sin plats. Väggarna är också i en obestämbar färg så det passar bra! Bleckplåtsskylten med Färghandel har jag visat tidigare. Den hittade jag i grovsoporna. Det har tills nyligen legat en färghandel i bottenvåningen i vårt hus. Den kom sannolikt dit när huset stod färdigt 1935. Kul kuriosa!Bild 005Var även på mässan igår för att träffa de andra retrobloggarna på den årliga träffen. Det var runt 20-30 st där så det var kul. Försöker läsa alla retrobloggar och uppskattar den stora kunskap och fyndglädje som finns runt om i Sverige!

Annons


6 Responses to “Antikmässan igen”

  1. Snygg! Pryder sin plats ser det ut som! Skoj att ses igen! På återseende!

  2. Ni verkar ha haft en superträff. Synd att vi aldrig har lyckats komma och vara med. Men man får läsa om det och se bilder på flera av bloggarna. Det är riktigt kul.

  3. Sent svar, men jag har en sådan golvvas fast blå. Köpte den för 1.000 kr på loppis. Har sett en likadan för 5.500 kr i en antikaffär.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s