Loppisfynd

17Feb13

I samband med tjänsteresa i veckan passerade jag en loppis jag inte kunde motstå. De hade fantastiskt förmånliga priser. Önskar att jag hade haft tid att stanna längre!

Bild 017Två underbara tyska vaser.  Fabiola från Scheurich som är rätt vanlig. Den gröna lavavasen är från Strehla. 10 kr/st.

Scheurich Keramik (1954-) var en av de största keramikproducentarena i Tyskland på 50-70 talet.  Observera att de fortfarande är verksamma och nuvarande produktion kanske inte är det mest åtråvärda objekten. Strehla (1828-1989) hamnade i Östtyskland och var lite mer konservativ än de  större västtyska porslinsfabrikerna.
Fick en bok nyligen i födelsedagspresent men där finns i princip bara 50-tals porslin. Dessa båda vaser är 70-tal skulle jag gissa. I senaste numret av Hus & Hem Retro finns en bra artikel om tyska vaser för att inte tala om bloggen Tusen vaser, där Cinna visar sin jättesamling av tyska vaser. Mycket inspirerande.
Bild 022
Här är en bibel. Mycket fina bilder!Bild 013

Köpte även två krukor. Den vita är anonym men den andra är från Upsala-Ekeby och är designad av Mari Simmulson. Vet inte vad den heter men det kanske någon annan vet?! 30 kr/st.

Uppdatering: UE-krukan heter Vera och tillverkades för Åhlén & Holm 1967.

Bild 016Så här ser undersidan ut på U-E krukan. Ni ser den lilla ms-signaturen.

Bild 019Slutligen lyckades jag förvärva fem assietter för 10 kr. Det är Gefle-porslin med den fantastiska manganiaglasyren.  Har 3 sedan tidigare men i något annan modell. Tycker att de är så snygga och sedan Erica på bloggen Mangania du älskade upplyste mig om att det inte alltid finns stämplar eller att stämplarna lätt nöts bort så är jag mer trygg med att det faktiskt är Mangania från Gefle 🙂

Annons


7 Responses to “Loppisfynd”

 1. Fyndade oxå fint Tyskt idag.. En ashäftig lykta i Lava från BAY.. Har fastnat lite för tyska vaser & har på mindre än ett år samlat på mig 16st.

 2. Fin fina krukor! Till fin fina priser! Skoj att ses i fredags!

 3. Tror UE-krukan heter Vera. Min mamma köpte såna på 60-talet, men tyvärr fanns det bara en kvar till mej.

 4. Trio är min favorit av UEs alla serier. Tack för en fin Blogg 😀

 5. 6 Gunnel

  Hej!
  Den benvita krukan med ”reliefränder” är med all säkerhet också från Ekeby. Har flera sådana i olika storlekar som kommer från mitt föräldrahem. Den gula (i samma form och med samma typ av ränder) som just nu står framför mig i fönstret är stämplad Ekeby undertill.
  Hälsningar
  Gunnel


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s