Fin vovve

01Maj13

Bild 001Denna stilrena vovve hittade jag i bland min dotters prylar härom dagen. Var tvungen att fråga var den kom ifrån. Den kom från mormor visade det sig. Min mor är syslöjdsfröken (pensionerad) och jag tror hon sydde denna när hon gick på syslöjdsfrökenskola i Göteborg.  Det måste ha varit i slutet av 50-, början av 60-talet någon gång.

Tror jag reagerade så för färgvalet känns inte så mycket min mor. Allt hon gör brukar bli grönt eller brunt. Det är inget fel med det men svart är ändå stråt vassare tycker jag….. Vovven är hårt stoppad och egentligen inte alls någon gosig leksak. Kanske var det tänkt som en prydnad redan från början.

Här är han ute och går. Kan det vara en terrier? Kan inget om hundar. Han håller sig dock till den röda soffan dagen till ära 🙂

Bild 004

Annons


2 Responses to “Fin vovve”

  1. Den är ju riktigt bedårande.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s