Retroinredning till sportstugan

13Jul12

Inte mycket på de nätbaserade auktionerna så här i juli. Har dock lyckats skrapa ihop till en inredning till en hederlig sportstuga som fritidshusen kallades vd tiden då man började få semester på 30/40-talet.

Förkortningar: Bu=Bukowskis Market Sa=Stadsauktion Ko=Kolonn. Inom parentes även högsta budet just nu samt när auktionen avslutas).

En gedigen soffa i god kvalitet kan vara bra att starta med. Denna är av Carl Malmsten och heter Visingsö. Hans alster är oftast gediget gjorda men kanske inte alltid så roliga. Denna soffa passar dock utmärkt i sportstugan! (Sa 350 kr 26 juli).

Mer kända alster av Carl Malmsten, nämligen pinnstolen Lilla Åland. Den är mycket populär för närvarande och brukar kosta en del. (Sa 850 kr 27 juli).

En anonym vit taklampa i glas från 70-talet. (Ko O kr 2 aug).

Här är en lite dyrare möbel. Superellips  i masurbjörk av Bruno Mathsson, med två uppsättningar med originalben. Ena paret i matbordshöjd, det andra i soffbordshöjd. (Sa 2800 kr 17 juli).

En röllakansmatta hör till sportstugan. Eller kanske ännu hellre en trasmatta men detta får duga. Mattan är signerad MLB. (Ko 0 kr 2 aug).

En 45 cm hög vas av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Snygg på bordet! Den är ur  serien Grafika. Modellen tillverkad 1951-53. (Bu 405 kr 20 juli).

Som en extra utsmyckning. En trebent Myranstol av Arne Jacobsen. Visserligen ommålad men det kanske gör att priset inte blir så högt. (Ko 300 kr 1 aug).

Slutligen ett fint tidningsställ i plast av Giotto Stoppino för Kartell.  (Sa 600 kr 16 juli).

Annons


2 Responses to “Retroinredning till sportstugan”

  1. Åland är väldigt fina.
    Vi funderar på att byta vårt köksbord mot ngt mer retoranpassat bord 🙂 Kanske med just dessa stolar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s