Auktion i Jönköping

13Maj13

Vätterbygdens Auktionskammare håller kvalitetsauktion den 19 maj och firar att auktionshuset är 40 år gammalt. Här kommer lite ur katalogen. Förresten, alla auktionshus med lite koll lägger retroprylar först i katalogen, de inser vad som är gångbart och appellerar på många. Så gör även Vätterbygdens. Good work!
53526_1Två trevliga småbord av Bernt Fridhagen för Bodafors. De är stämpelsignerade 1962 resp 1969. En liten miss bara; det är bara skivan som är av teak. Benen är ek. Det drar ju ner lite. Någon har bjudit 250 kr.
53524_1Fin pinnsoffa till landet. Den heter Småland och är i björk. Designer är Yngve Ekström, ni vet han med Laminofåtöljen. Budnivån är just nu 200 kr.
53518_1Soffbord i teak av Karl-Erik Ekselius för JOC Vetlanda. Ekselius var en av giganterna på sin tid, fullt jämförbar med typ Bruno Mathsson som var verksam vid samma tidsperiod. Ekselius möbler har dock inte hållit på samma sätt och priserna är inte alls höga på hans alster. Så passa på, man får bra kvalitet till bra priser. Men ett problem är det med det här soffbordet. Det är för högt. 55 cm. Gränsen för vad man kan stå ut med i soffbordshöjd är 50 cm. Men bara om man är retronörd. De flesta andra människor vill ha lägre bord än så. Ingen har bjudit på bordet än (det är ju lite svårt att såga av benen en bit!).
54020_1En fin oljemålning av Esaias Thorén med vas och kanna. Utrop 10 tkr och buden är uppe i 4500 kr.
53986_1Nu behöver jag inget paraplyställ men var inte den här funkisvarianten jättesnygg?!! Det tar ju lite plats så den kräver sin hall. Högsta bud just nu är 100 kr.

53973_1Det här var en riktigt udda sak. Motivet ser ut som en jätteinsekt som jagar mindre insekter. Det är i alla fall svårt att gissa att detta är Karl den XIIs stamtavla! Ner till 1400-talet. Han dog 1718 och målningen är från 1700-talet. Någon har faktiskt bjudit 600 kr för denna kitschiga sak och utrop är 5000 kr.

Annons


No Responses Yet to “Auktion i Jönköping”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s