Blombord

02Aug12

Vad tycker ni om blombord/blomhyllor/blomlådor? Eller vad det heter? Själv tycker jag att de tar för mycket plats. Men på rätt plats så……. Kolla in vad jag menar här:

Ett klassiskt blombord i teak och ”string”. Stilrent.  Inte så tokigt! (Sikö Auktioner, 4 aug, högsta bud just nu 450 kr).

Här är den blomhylla jag tycker är snyggast. I stringmodell med teakfanér. Kan kanske användas som rumsavskiljare.  Gillar krysseffekten i spaljén! (Hammarö Auktionsverk, 10 aug, högsta bud just nu 0 kr).

Lite lägre blombord. Det ena i rotting och det andra i koppar med fin belysning. (Sikö Auktioner, 6 aug, högsta bud just nu 50 kr).

Ett blombord i koppar och smide. Observera att plastväxterna ingår! Blombordet kan bli riktigt häftigt men jag rekommenderar levande mer strikta växter. Svärmors tunga kanske. Det är ju en  retroklassiker! (Hammarö Auktionsverk, 6 aug, högsta bud just nu 60 kr).Här är mer en blombänk i teak och med kakelplattor. Lite rolig faktiskt! (Sikö Auktioner, 8 aug, högsta bud just nu 0 kr).

Vad tycker ni? Är blombord något att ha? Visar nedan en bild på retroväxten framför alla andra. En svärmors tunga eller Bajonettlilja som det också heter. Fast plastväxter kanske inte är så tokigt ialla fall 🙂

Annons


8 Responses to “Blombord”

 1. Tycker också att nr 2 är snyggast! Har varit ute efter en sån länge men inte hittat rätt…de ska ju vara i bra skick också 🙂

 2. Så fina och så inne!

 3. 4 eli

  Ja, nummer två! Väldigt snyggt som rumsavskiljare.

 4. Blombord är något som vi inte får plats med hemma… men en bajonettlilja vore inte fel, jag minns när jag var liten, det var roligt att bryta av spetsen upptill.. mor var inte glad dock 🙂

 5. Jag gillar blombord men jag har heller inte plats och då jag fick ett så blev dess naturliga plats balkongen där den är både funktionell och passande.

 6. Jag blombord, men bara de snygga 😉 De två översta är i en modell som jag gillar. Har själv ett i svart stringmodell med teakfanér. Det är fyllt med spretiga, stora blommor och står en liten bit framför mitt sovrumsfönster. Det gör känslan i sovrummet mycket mysigare 🙂

 7. Skulle absolut kunna tänka mig att ha ett blombord, om jag bara kan komma på var det skulle kunna stå… Vet inte vad teakfanéret tycker om att stå utomhus, annars hade det nog blivit snyggt med ett på balkongen.
  Nr 2 med den snygga spaljén var en favorit för mig med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s