Retro på kvalitetsauktion

16Maj13

Crafoord Auktioner har kvalitetsauktion den 18 maj. Inte mycket retro i katalogen men här är några fräscha utrop.

Img430
Trevlig vas! Bladen på halsen ger ledtråd om designer. Visst är det Stig Lindberg för Gustavsbergs studio. Signerad Stig L M (1942) och studiohanden. Utrop är 4000 kr. Så mycket skulle inte jag betala för den. Så kul var den inte……
Img106Den här bronsskulpturen jag visat förut. Tycker den är så supergullig. Den heter Myran och är av Lisa Larson. Den är bara 10,5 cm hög. Utropet på 8000 kr är dock lite för mycket för mig.
Img179Det finns ganska många utrop med smycken och andra silverföremål formgivna av Wiwen Nilsson. Kolla i katalogen om ni är intresserade av hans verk. Här är en kul drakbrosch från 1956. Längden är 5 cm så ni får en uppfattning om storleken. Utrop 10 tkr.
Img294Här är ett roligt brickbord. De två skivorna är nämligen vändbara i rött och svart. Designern heter Hans Bölling och det tillverkande företaget Torben Orskov & Co i Danmark. Det sägs vara tillverkat omkring 1970. Man hade ju bra gärna velat veta något om träslaget också men det står inget om det. Utrop 1200 kr.
Img301En maffig funkislampa med hela 8 ljuspunkter. Stommen är av kromad metall och skärmarna av lackerad plåt samt glas. Utrop 4000 kr.Img303Fint sideboard i palisander. Lådorna är bäst! Men de är tydligen bakom en skjutdörr. Man behöver kanske inte ha den fördragen. Sen var jag kanske inte så förtjust i ”hålet” i mitten. Men där kan man kanske displaya några av sina finaste retroföremål (och som naturligtvis ska matcha lådornas färg 😉 )  Designer är Arne Vodder och den är tillverkad av danska  Sibast Furniture. Utrop 6000 kr.
Img349 Den här rölakanmattan gillar jag. Lite synd att den är blå. Det är inte riktigt min färg utom i vissa nyanser förstås. Den heter Rosita och är formgiven av Marianne Richter för  AB Märta Måås-Fjetterström.  Den komponerades 1959. Utrop 5000 krImg368En fräck arielvas av Ingeborg Lundin. Den är signerad och från 1963. Det är Orrefors förstås. Skulle gärna ha den men utropet på 4000 kr är kanske lite mycket!Img418

Men är inte denna skulptur bara bäst?!!! Vill ha 🙂 Det är en zebra med föl för er som inte ser vad det är. Hur gullig som helst. Formgivare finländaren Taisto Kaasinen för Upsala-Ekeby. Kaasinen arbetade där 1953-61 och gjorde då en mängd djurfigurer. Utrop 1800 kr.

Annons


One Response to “Retro på kvalitetsauktion”

  1. 1 Eli

    Zebrorna var underbara. Älskar Kaasinens grejer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s